<script async src=»//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js»></script>
<!— Adaptive 2 —>
<ins class=»adsbygoogle»
style=»display:block»
data-ad-client=»ca-pub-7926911561628506″
data-ad-slot=»6660904674″
data-ad-format=»auto»></ins>
<script>
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
</script>

Зелена кава — що це таке

Сьогодні, коли навколишня екологія все частіше підносить сюрпризи, як ніколи стає актуальною тема здорового способу життя та повноцінного харчування. Інформація про зелениу каву все частіше з'являється в ЗМІ та на просторах інтернету. З ним пов'язано чимало міфів. Але що ж таке справжня зелена кава? Вона являє собою звичайні зерна кави, які не пройшли обжарку. Зерна кавового дерева збирають, очищають — і ось вона — зелена кава, яка готова для продажу. Від ступеня підсмажування кавових зерен залежить їх аромат і насиченість смаку. Саме тому жителі Бразилії віддають перевагу саме зеленій каві. Вони обсмажують зерна самостійно, в домашніх умовах. Таким чином, любителі насиченої і підбадьорливої міцної кави отримують його шляхом довгого прожарювання. Ті, хто любить каву за його унікальний смак і не надто цінує міцність, обсмажують зерна значно менше.

 

Так лі проста зелена кава?

З недавніх часів зелену каву стали зараховувати до окремої своєрідної категорії, однак така інформація суперечить істині. Зелена кава являє собою зерна справжніх кавових ягід, не зворушені тепловою обробкою і зберегли свої природні якості. Тому, зберігаючи свій неповторний смак, зерна зеленої кави, всупереч уставленій думці, приносять здоров'ю не шкоду, а користь. Ще в радянські часи кави називали чорною смертю, підкреслюючи його сильний вплив на організм. У наші дні зелена кава не випадково отримала таке широке поширення. Його унікальні властивості і містяться в ньому речовини допомагають виконувати відразу кілька найважливіших функцій, головною з яких є здатність спалювання жирів. Хлорогенова кислота, яка у великій кількості присутній в цьому продукті, допомагає організму боротися із зайвою вагою. Її дія виявляється в тому, що вона сприяє поліпшенню обміну речовин, і як наслідок, допомагає уповільнити процес старіння і оздоровлює організм.

 

Де придбати зелену каву?

Для того, щоб придбати цей корисний продукт, наділений незвичайними властивостями, можна звернутися до інтернет-ресурсів. Зарубіжні сайти стануть ідеальним виходом у цьому випадку. Справа в тому, що зелена кава, як і будь-напівфабрикат, повинен коштувати дешевше звичайної кави. Адже на виготовлення останнього йде стільки коштів з-за трудомісткого процесу виробництва. Однак реальність така, що зелена кава найчастіше перевершує по своїй ціні звичайну каву. Це пояснюється тим, що будучи цінним екологічним продуктом, зелена кава отримує широку і заслужену популярність.

 

Кориска зелена кава

 

Корисні властивості зеленогї кави

Регулярне вживання зеленої кави допомагає організму впоратися з надмірним накопиченням жирів. Це призводить до того, що вага починає знижуватися, і поступово приходить в рамки норми. Такі корисні та важливі властивості кави, як тонізує і стимулює діяльність мозку і рухову активність, також значною мірою притаманні цьому напою. Дубильні речовини, пуринові алкалоїди і всім відомий кофеїн допомагають уникнути спазматичних болів і мігрені. Помірне і дозоване вживання кофеїну допомагає уникнути проблем з пам'яттю і налагоджує роботу нервової системи. Також вона допомагає в роботі серця і стимулює лімфодренаж.

Загально визнаним засобом у косметології екстракт з зеленої кави стала вже давно. У медицині показаннями для його застосування є:

  • зміцнення та живлення волосяних цибулин, відновлення краси волосся, їх посилений ріст і природний блиск;
  • вплив антиоксидантів на суху і піддатливу шкідливому впливу шкіру, відновлення рівня вологи і природного захисту;
  • поліпшення стану шкіри, підтримака її пружності, профілактика виникнення зморшок;
  • лікування видимих шкірних вад, допомога в загоєнні рубців, розтяжок, шрамів, а також у боротьбі з целюлітом.

 

Як готувати зелену каву?

Зелену каву можна обсмажити перед вживанням точно так само, як ми звикли обсмажувати насіння соняшнику. Варто піддавати кавові зерна такий тепловій обробці, можна прочитати нижче. Для того, щоб надати кавовим зернам коричневий відтінок, їх необхідно нагрівати протягом 5-15 хвилин, при цьому постійно перемішуючи вміст сковорідки. Точний час смаження суто індивідуальний. Тільки ви самі можете визначити, який саме час необхідно піддавати обробці зерна, щоб отримати ідеальний смак, який припаде до вподоби. Специфічний смак зерен зеленої кави має кислуватий відтінок. Також його описують як в'яжучий, і навіть трав'янистий. Тривала обсмажування кавових зерен допомагає позбавитися від такого незвичного присмаку, але тоді сам сенс придбання зелених кавових зерен пропадає. Нетривала температурна обробка допомагає зберегти всі корисні властивості і насолодитися оригінальним смаком зеленої кави.

 

Кориска зелена кава

 

Інструкція приготування зеленої кави

Спосіб приготування зеленої кави ще більш простий, ніж приготування звичної нам чорної кави. Різні методи приготування дозволяють експериментувати і підібрати кожному більш зручний і бажаний спосіб. Далі ми розглянемо класичний спосіб приготування, з поетапним поясненням. Весь цей процес займає приблизно 5-10 хвилин.  Все, що потрібно для приготування кави — це кавомолка, яку можна замінити на ступку або м'ясорубку, турка чи каструлька, а також ситечко і чаша для переливання отриманого напою. Ну, і звичайно ж, нам знадобляться самі зерна кави. Для того щоб приготувати одну порцію кави, потрібно взяти 10-15 гр. кавових зерен (2 столові ложки) в розрахунку на 100-150 гр. води. Зазвичай помел зерен проводиться в простій кавомолці.

Не слід перемелювати зерна дуже дрібно. Достатньо кілька коротких сесій, і кавові зерна візьмуть необхідну фактуру, яка додасть кавового напою особливий смак. У цьому випадку зерна будуть просто добре роздробленими, а не перетвореними в найдрібніші частинки.

Кавомолку цілком можна замінити підручними засобами. Зерна не потрібно ретельно перетирати, тому перемелювання кави вручну, у ступці, не займе багато часу. Після цього приступають безпосередньо до приготування напою. Воду (близько 150 гр.) заливають в турку або каструльку і підігрівають, не доводячи до кипіння. При розрахунку кількості води слід врахувати її незначне википання під час короткочасного варіння.

Потім, після того, як вода нагрілася, перемелені кавові зерна засипають у турку і підігрівають на середньому вогні. При цьому потрібно стежити, щоб кава не википіла, і періодично помішувати вміст.

Каву не треба накривати кришкою під час кипіння. Піна на поверхні означає, що кава почала віддавати воді свої корисні речовини.

Після нетривалого кипіння вода набуває зелений відтінок. Оптимальний період, протягом якого напій набуває свій смак і насичується корисними речовинами — 2-3 хвилини. Процес варіння не повинен бути занадто коротким чи тривалим.

Готову каву необхідно процідити через ситечко з дрібними отворами. Тепер напій готовий.

Отримана порція кави (100-120 гр.) відрізняється за кольором і смаком від звичайної кави. Цієї кількості достатньо, щоб принести користь організму і випробувати на собі чудодійні властивості цього чудового напою.

Кава рекомендується вживати за 20-30 хвилин до прийому їжі або перед заняттями спортом. Це допоможе поліпшити обмін речовин і надасть позитивний результат на тренування.

 

Варто покращувати смак зеленогї кави?

Для тих, хто звик до звичайного кави, який відрізняється своїм смаком та ароматом, вживання такого напою означає зміну звичного ритуалу кава-паузи. Однак підсолоджувати напій не варто.

Деякі любителі кави відзначають, що додавання невеликої кількості чорної кави роблять напій схожим на класичний. Однак, прихильники здорового способу життя не вважають складним змінити свої звички на більш корисні.

Чим же відрізняються різні види зеленої кави?

Від того, в яких умовах зросла кавове дерево, безпосередньо залежить якість майбутнього напою. Сонячні промені допомагають каві стати м'якше і повністю розкрити свій смак. Такі фактори, як родючість грунту, висота над рівнем моря, свіже повітря і відсутність забруднюючих речовин поблизу значною мірою впливають на властивості кавових зерен.

Користь зеленої кави правда чи міф

Повномасштабні дослідження, які були проведені в Японії, довели, що помірне дозоване вживання зеленої кави допомагає спалювати жири і боротися із зайвою вагою. Зниження кількості цукру в крові і поліпшення обміну речовин — ось ті фактори, які змушують жінок по всьому світу робити вибір в користь зеленої кави і добавок з його змістом.

Але, як і в будь-якому іншому випадку, є й зворотна сторона медалі. Недотримання правил вживання та приготування можуть завдати серйозної шкоди здоров'ю. Безсоння, дратівливість, головний біль і навіть розлад шлунка можуть спіткати тих, хто вирішив скористатися напоєм в гонитві за чудодійним ефектом. Зелена кава протипоказаний таким категоріям населення, як хворі на діабет, люди з серцево-судинними захворюваннями, а також хворим на глаукому та остеопорозом.

Приготування зеленої кави

Відміну зеленої кави від чорногї полягає не тільки в смакових якостях, але і за його складом. Зелена кава відрізняється своїм ефективним впливом на людський організм.

Ще одна перевага зеленогї кави перед чорною — можливість тривалого зберігання. В той час, як звичайна кави втратить свій смак і аромат, зелена кава не втратить своїх корисних властивостей.

Під час приготування зеленї кави в турці важливо стежити за тим, щоб вона не втіка. В іншому випадку кава втратить свої якості і перестане бути корисною.

Зелена кави можна приготувати за допомогою гейзерної кавоварки чи використовувати френч-прес. Головне — отримати корисний насичений напій, який подарує бадьорість і можливість схуднути в майбутньому.

 

Приготування зеленогї кави

 

Чи потрібна зелена кава?

День у день ми можемо спостерігати за тим, як швидко виходять з моди і втрачають свою актуальність різні скандальні новинки. Популярність зеленої кави неухильно зростає, при цьому знаходячи все більше прихильників по всьому світу.

Зелена кава покликана допомогти організму в боротьбі з ожирінням і позбутися від токсинів, проте зловживати їм ні в якому разі не варто. Необхідно вживати в їжу тільки надійний і якісний продукт, адже на своєму здоров'ї не можна економити.

Як правильно молоти зелену каву?

Найважливішим етапом приготування будь-якої кави є, звичайно ж, помел. Чим дрібніше отриманий в результаті помелу кави, тим більше площа зіткнення кавових зерен з водою. При цьому у воду потрапляє більше корисних речовин і ефірних масел, і смак розкривається ще тонше. Регулюючи частоту помелу, можна створити свій неповторний смак і авторські рецепти.

Зерна зеленої кави набагато твердіше ніж обсмажені зерна чорної кави, тому в звичайній кавомолці розмолоти їх дуже складно. Млин для ручного помелу може стати відмінною альтернативою. Він дозволяє молоти зерна досить крупно і при цьому ефективно. При цьому зерна не нагріваються і не втрачають своїх чудових властивостей.

Перед тим як приступити до помелу зерна кави можна ненадовго замочити у воді. Так вони стануть трохи м'якше. Звичайний блендер може не впораться з зеленою кавою, а ось м'ясорубка допоможе легко і ефективно розмолоти зерна до потрібної фракції.

Не треба забувати про безпеку. В процесі перемелювання необхідно захистити очі і вберегти дітей від можливої травми.

Варто обсмажувати зелену каву

Процес обсмажування кави допомагає поліпшити смак, знизити рівень кофеїну і полегшити процес помелу. Основною метою обжарювання є поліпшення її смакових якостей. При цьому каву обсмажують до світло-коричневого кольору. Якщо корисні властивості зеленої кави не є для вас пріоритетними, каву можна обсмажити на сковороді протягом 20 хвилин.

Для того щоб отримати максимальну користь, зерна кави потрібно просто прожарити на сковороді. Так вони збережуть свої властивості без появи сторонніх запахів, не змінюючи свій природний колір. При цьому всі корисні речовини, як і раніше, будуть присутні в її складі.

Основні правила, які необхідно дотримувати при тепловій обробці — помірна температура нагрівання і відсутність масла або інших добавок у процесі смаження. Після обсмажування зерна кави потрібно неодмінно остудити до кімнатної температури і лише потім піддавати їх подальшої переробки.