<script async src=»//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js»></script>
<!— Adaptive 2 —>
<ins class=»adsbygoogle»
style=»display:block»
data-ad-client=»ca-pub-7926911561628506″
data-ad-slot=»6660904674″
data-ad-format=»auto»></ins>
<script>
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
</script>

Кавник френч-прес

Історія: френч-прес був винайдений у Франції в 1920 р. вперше був запущений у виробництво фірмою «Меліор». Цей механізм одержав широке поширення завдяки простоті експлуатації і високій якості напою.

 

Принцип дії: 
З чого складається французький кофейникПлунжерный кавник складається з жароміцного скляного корпусу, кришки і поршня — плунжера. Поршень опускається і піднімається в межах корпусу кавника. На самому поршні розташований частий сітчастий фільтр. У більшості сучасних френч-пресах кришка повертається в горизонтальній площині, відкриваючи і закриваючи носик кавника. Для приготування ароматного напою просто в корпус насипають мелену каву і наливають гарячу воду, після того як він відстоявся (4-5 хвилин), осад віджимають з допомогою поршня, прикріпленого до кришки.

При виборі французького кавника зверніть увагу на: 
Місткість посудини, вона буває від 0,33 до 1 літра.

 

Переваги: 

  1. Невисока ціна.
  2. Не потребує електроенергії, може використовуватися в похідних умовах.
  3. Металевий фільтр френч-преса на відміну від паперового фільтра краплинної кавоварки пропускає більшу частину осаду і важкі масла.
  4. Мініатюрний розмір.

Недоліки:

  1. Відсутність автоматики, необхідно самостійно заварювати каву, опускати поршень.
  2. Для приготування кави потрібно мати чайник або інший пристрій для нагріву води.
  3. Не можна довіряти процес приготування кави дітям в цілях техніки безпеки.

Поради бариста:
Бажано, щоб зовнішній вигляд кавника відповідав всій решті поданої на стіл посуді, в першу чергу кавових чашках. Пам'ятайте, що для приготування кави кавник повинен бути вичищений і вимитий, так як ефірні масла від кави накопичуються на посуді і дуже швидко розщеплюються. Для поліпшення аромату мелють зерна кави безпосередньо перед приготуванням, використовуйте дуже мливо до 0,8 мм.

Reply