Кава без цукру НЕКОРИСНА

Поєднання кофеїну і глюкози є ідеальним живильним «коктейлем» для мозку, стверджують іспанські нейропсихологи.
В експерименті фахівців з Університету Барселони брали участь 40 здорових добровольців. Всім їм проводили магнітно-резонансну томографію (МРТ) головного мозку для визначення вогнищ збудження і сили імпульсів. Половині випробовуваних перед дослідженням запропонували випити солодкукаву. І виявилося, що саме у цих людей спостерігається посилення активності зон, відповідальних за формування робочої пам’яті та уваги.
«Поєднання кофеїну і глюкози покращує когнітивні здібності в умовах, коли людині потрібно підтримувати постійну увагу і використовувати максимум оперативної пам’яті. Ці речовини підсилюють ефективність роботи відділів мозку, відповідальних за ці робочі функції», — розповів професор Джозеф Серра Грабулоса, провідний автор дослідження.
Нещодавно в результаті проведених досліджень австралійські лікарі встановили, що популярний ранковий напій сприяє відновленню м’язів після важких фізичних навантажень. В експерименті брали участь професійні спортсмени — велосипедисти, кожен з яких у день випивав не менше п’яти чашок кави солодкого. Вчені виявили, що кофеїн допомагає глюкозі швидше засвоюватися м’язовими клітинами. У них глюкоза трансформується в основне джерело енергії — глікоген. Процес цього перетворення також прискорюється під дією кофеїну.

 

 

сахар в кофе

Про користь кави зранку

Ранкова кава корисна, однак не після кожної ночі. Так, лікарі категорично попереджають про небезпеку спроб нейтралізації похмілля за допомогою кави. Проводячи експерименти на лабораторних мишах, американські вчені переконалися, що каву не нейтралізує дію алкоголю, а, навпаки, посилює його. Між тим багато людей, які страждають від похмілля, наполегливо п’ють каву, щоб зменшити неприємні відчуття, хоча це нікому не допомагає.