<script async src=»//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js»></script>
<!— Adaptive 2 —>
<ins class=»adsbygoogle»
style=»display:block»
data-ad-client=»ca-pub-7926911561628506″
data-ad-slot=»6660904674″
data-ad-format=»auto»></ins>
<script>
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
</script>

Кава з В’єтнаму — крепість і насиченість в сильному і яскравому ароматі

Для В’єтнаму характерний теплий клімат, а також досить велика кількість опадів, що створює хороші умови для вирощування кави. В основному тут розводиться арабіка і робуста, причому більша частина одержуваних зерен йде на експорт. В’єтнамська арабіка вважається  якісної, завдяки чому попит на неї на світовому ринку є стабільно високим.

У той же час кава з В’єтнаму має ряд специфічних особливостей, зокрема сильну гіркоту і крепість. Саме ці властивості в’єтнамської кави є предметом розбіжностей між гурманами — одні вважають такий напій не вартим уваги, інші, спробувавши раз, продовжують пити його протягом довгого часу.

 

Кава з В'єтнаму - фортеця і насиченість в сильному і яскравому ароматі

 

Одним з найбільш знаменитих в’єтнамських сортів кави є Шарі, який прийнято розділяти на 1-ий і 2-ий сорт. У будь-якому випадку Шарі найчастіше використовується в складі кавових сумішей, що обумовлено його вкрай високою міцністю і насиченістю. У той же час кавові зерна цього сорту мають специфічний аромат зелені, який високо цінується гурманами. Для зерен сорту Шарі характерний середній розмір, довгаста форма, світло-коричневий колір.