X




<script async src=»//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js»></script>
<!— Adaptive 2 —>
<ins class=»adsbygoogle»
style=»display:block»
data-ad-client=»ca-pub-7926911561628506″
data-ad-slot=»6660904674″
data-ad-format=»auto»></ins>
<script>
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
</script>

Кава з молоком

Кава з молоком у нас в країні пили навіть тоді, коли та кава у продажу з'являвся дуже рідко і був у великому дефіциті. Але існував кавовий напій.
Смак цього варива був, м'яко кажучи, не дуже. Але якщо додати молоко і цукор, то виходило дуже навіть нічого. Може бути, сьогодні я б так не сказала, оскільки ми вже розпещені не просто наявністю кави, а величезним кавовим різноманітністю. Але тоді було смачно.
Але, як виявилося, є величезна кількість любителів змішувати з молоком і відмінні кавові сорту. Не менше й тих, хто вважає, що справжній кава не повинен змішуватися ні з молоком, ні з цукром. Як звичайно, скільки людей — стільки й думок.
У мене це відбувається періодами. То я п'ю чистий кави, без нічого, додаю тільки дрібку кориці, то раптом починаю підсолоджувати, заважати зі спеціями, з молоком, вершками і навіть щосили користуватися капучинатором своєї кавоварки.

Яку каву з молоком можна приготувати самостійно? 

Найпростіше, нічим не переймаючись, просто додати в міцну каву молоко за смаком, розмішати і при бажанні підсолодити. Замість молока можна взяти вершки і отримати його з вершками. А це вже інший смак. Можна додати чайну ложку коньяку.
Не буду говорити, що це обов'язково має бути натуральний кава, зварена в хорошій кавоварці або в турці. Можна, звичайно, взяти і розчинну. Але натуральний смачніше. Тим більше, що його вибір стає все більше, кавоварки все краще і дешевше. Ось з'явилися цікаві для приготування кава в чалдах.
Якщо у Вас звичка вранці, не снідаючи, просто випити чашку напою, що бадьорить і помчати на роботу, то рецепт з вершками підійде як не можна краще. Вершки більш жирні, ніж молоко, і отже, більш калорійні. І такий напій хоч трохи замінить сніданок і зменшить шкоду цієї нашої звички снідати.

 

Латте

Той же самий кави з молоком. Але молоко береться спінене. І якщо просто кава з молоком ми робили в пропорції, яка нам подобається, то у латте кави займає лише чверть об'єму. І для латте потрібно брати еспресо.
Латте-макіато — це не для ранкової поспіху. Тут готується тришаровий напій, кави додається дуже акуратно і знаходить своє місце між шарами молока і молочної піни.

Капучіно

Спасибі італійцям за дивовижний напій. У капучіно кави стільки ж, скільки молока. Спочатку в чашку наливають каву, потім додають молоко і зверху молочну піну. Можна додатково чимось прикрасити. Це були найбільш популярні кавові рецепти з молоком. Проте в різних країнах є свої тонкощі, улюблені саме на їх батьківщині. Наприклад, в Америці каву заварюють в крапельних кавоварках або у френч-пресі і змішують його з підігрітим пором молоком.

 

Калорійність

Не впевнена, що хтось про неї не знає, але на всяк випадок напишу.
Кавову калорійність можна взагалі не враховувати. Кілька калорій не в рахунок. А ось калорійність молока, вершків і, звичайно ж, цукру, не помічати не вдасться.
Калорійність молочних продуктів пишуть на упаковках. Якщо немає упаковки, можна приблизно порахувати. Основну частину калорій приносять жири. Множимо відсотки на 9. Сто мл молока 2,5% — це трішки більше, ніж 22,5 ккал.
Сто грам цукру — це 400 ккал. У чайній ложці близько 8 грам цукру, тобто 32 ккал. Суттєво.

 

admin: