Кава з коньяком

Маленька порцелянова чашка, з декількома краплями терпкого, ароматного, хвилюючого коньяку — що може бути приємніше розташуватися затишним зимовим вечором під пледом, зігріваючи долонями прекрасний напій кави з коньяком. Смачні звабливі запахи східних приправ кориці, гвоздики, ванілі, чи це не тонка розкішна вишуканість натуральної кави приправленого міцним напоєм.

Щоб приготувати цей напій потрібно брати каву тільки натурального якості. Зерна потрібно прожарювати і змолоти в кавомолці безпосередньо, перед тим як варити. Інгредієнтів для того, щоб приготувати каву з коньяком може бути безліч, наприклад: мінеральна вода, лимонний сік, цедра лимона, кориця, гвоздика, ваніль, вершки і багато іншого.

Як приготувати каву з коньяком?

Як приготувати цей напій, давайте розглянемо кілька рецептів:

  • звичайний класичний варіант каву з коньяком. Це покласти в турку одну чайну ложку кави, додати склянку води довести до кипіння, потім готову каву налити в чашку і додати 50грамм коньяку.
  • для іншого варіанту рецепта можна використовувати лід. Для цього потрібно взяти високу склянку і соломинку. У склянку насипаємо на дно кілька крижинок, потім наливаємо 30-50 грам коньяку, а потім додаємо кави «мокко», п'ється такої кави через соломинку.
  • ще варіант кави з коньяком, це коли кава подається окремо і коньяк подається також окремо. П'ється такий напій, чергуючи маленькими ковтками. — незвичайний варіант кави з коньяком може виглядати, наприклад ось так: необхідно зварити міцну каву, підігріти коньяк, змішати все разом, додати за смаком лимонний сік (гвоздику, корицю, ваніль, вершки і багато іншого).
  • варіант кави з коньяком і сіллю: беремо 5 чайних ложок кави кладемо в турку, заливаємо 4стакана води і варимо до готовності. Потім додаємо 50грамм коньяку і щіпку солі для додання насиченого смаку, також додається цукор за бажанням