Особливості кави еспрессо

Еспресо — основний вид кави в багатьох країнах світу.
З'явившись в Італії на початку XX століття, існує еспресо вже більше ста років, але в останні два десятиліття — в зв'язку з удосконаленням технології — інтерес до такого виду кави багаторазово збільшився, причому по всій планеті. І популярність еспресо продовжує зростати. Ця кава освоює нові простори. А в тих регіонах, де кавою і без того користувався попитом, еспресо витісняє інші види. Еспресо з'являється на вулицях, в торгових центрах, офісах.
Попит на кава-машини теж збільшився через загальне зростання інтересу до еспресо. У наші дні побутова техніка, приготування їжі еспресо, представлена в широкому асортименті.
Що ж таке еспресо? По суті своїй — це спосіб приготування кави. Ідея полягає в тому, що з дією окропу і тиску, створених машиною, з кави вичавлюється максимальний смак і аромат. Напій перетворюється концентрат всіх кращих якостей кави. Плюс до всього машина все це робить в гранично стислі терміни, буквально в лічені секунди.
Саме швидкість і зручність є головними характеристиками кави еспресо. Сама назва методу походить від слова «експрес», але, ставши світовим надбанням, продовжує називатися «еспресо», в італійському стилі, з загубленою літерою «x», якої немає в італійському алфавіті.

Еспресо — це кава, яку робить машина

В сутності, кавова машина здатна працювати з будь-яким сировиною, яким її забезпечують. Але все-таки краще подбати про якісному матеріалі. Адже тільки при роботі з хорошою кавою апарат здатний проявити всі свої найкращі якості. Важливий і спосіб зберігання кави. Самим зручним варіантом може стати кави в капсулах або в чалдах. Така упаковка якісно зберігає всі цінні властивості кавового порошку від помелу до моменту поміщення в кава-машину. Спеціальні капсульні кава-машини, поглинувши чалду з порошком, приготують класичний бездоганний еспресо.
 

Reply