Всім відомий чай з малиною, але можна приготувати і прекрасний варіант кави, при цьому додавши до напою не тільки чудовий смак і аромат, але і ряд цілющих властивостей. Адже малина — джерело цукрів, пектинових і білкових речовин, ефірної олії, а також вітамінів C, A, B, і давно вже використовується повсюдно як неперевершений лікарський засіб.
Для приготування однієї порції потрібно:
— кава мелена — 1-2 ч. л.;
— малина — 1 ст. л. ягід.
Почнемо приготування нашоїпрекрасної кави з малиною з того, що в турку всиплемо необхідну кількість меленої кави.
Потім закладаємо ягоди малини, вливаємо воду і ставимо турку на вогонь. На повільному вогні доводимо до кипіння, і як тільки бульбашки почнуть пробиватися крізь пінну скоринку знімаємо турку з вогню. Даємо постояти хвилину-дві.
Тепер готову малинову каву проціджуємо в чашки, додаємо цукор за смаком і подаємо.
Приємного кавування!