Кава з кардамоном

Кава — справді великий напій. ЇЇ люблять на всіх континентах Землі: що за божественний аромат, що за неповторний смак, а хтось не може жити без особливого ритуалу заварювання кави.

Зі смаком класичної кави знайомі усі. Особливі смакові якості кава набуває при доповненні її різними спеціями і прянощами.

Пропонуємо вашій увазі рецепт кави з кардамоном і додаванням кориці, гвоздики, імбиру і шоколаду. Усім тим, хто буде готувати каву з додаванням кардамону слід враховувати, що при варінні не варто додавати багато спецій, щоб не зіпсувати напій.

 

 

Зверніть також увагу на те, що каву потрібно подавати в гарячої чашці (для цього налийте в чашку окріп і злийте перед розлиттям готової кави). Також кава готується тільки на свіжій, холодної, некип’яченої води. Використання некип’яченої води пояснюється тим, що кип’ячена вода дає малу гіркоту напою і втрачається аромат.

Ідеальні пропорції кави на чашку (50-70 г води) йде 1 повна кавова ложка мелених зерен кави.

До кави подавати десерт «Кавово-горіховий торт Ідеал», для підкреслення прянощі напою.

Кава з кардамоном

Інгредієнти:

  1. 100 — 140 мл води;
  2. 2 чайних ложки натуральної меленої кави;
  3. 8-10 зерен кардамону

Для приготування натуральної кави з кардамоном необхідно варити каву в турці, яка повинна прогрітися на маленькому вогні близько 15 хвилин. Потім засипаємо туди мелену каву, а також зерна кардамону. З вогню не знімати до появи піни.

Піна викладається в чашку, після чого турку треба знову поставити на вогонь, кава довести до кипіння і процідити за допомогою ситечка.

Кава готова!

 

 

Кава з кардамоном

 

Кава з кардамоном, корицею, гвоздикою і імбиром

Інгредієнти:

  1. 100 — 140 мл води;
  2. 2 чайних ложки натуральної меленої кави;
  3. 4 — 5 плодів кардамону;
  4. 2 — 3 бутончики гвоздики; 1 паличка кориці;
  5. 20 — 30 мл відвару імбиру;
  6. молоко і цукор за смаком.

Плоди кардамону треба розім’яти і залити склянкою окропу. Прокип’ятити близько 5 хвилин, після чого ставимо настоятися близько півгодини. На отриманому настої заварюємо каву.

Наливаємо в турку настій, додаємо паличку кориці (можна замінити ложечкою меленої кориці), коли кава закипить — закидаємо гвоздику. Далі додаємо відвар імбиру (порізаний імбир кип’ятити 5 хвилин).

За смаком додаємо молоко/вершки і цукор. Напій готовий!

 

Кава з кардамоном

 

Кава з кардамоном, гвоздикою і шоколадом

Інгредієнти:

  1. 100 — 140 мл води;
  2. 2 чайних ложки натуральної меленої кави;
  3. 2 плоди кардамону;
  4. 4 бутончики гвоздики;
  5. 50 — 80 мл молока; 50 — 60 г. гіркого шоколаду

Рецепт дуже простий. Натуральну каву заварюємо у турці, додавши в неї гвоздику і кардамон.

Шоколад розтоплюємо зручним способом і тонкою цівкою вливаємо в збите (спінене молоко).

Далі з’єднуємо каву з шоколадним молоком.

Цукор можна не додавати. Сподіваємося Вам знадобляться рецепти кави з кардамоном.

Приємного кавування!

 

 

[poll id=»2″]