Кава — справді великий напій. ЇЇ люблять на всіх континентах Землі: що за божественний аромат, що за неповторний смак, а хтось не може жити без особливого ритуалу заварювання кави.
Зі смаком класичної кави знайомі усі. Особливі смакові якості кава набуває при доповненні її різними спеціями і прянощами.
Пропонуємо вашій увазі рецепт кави з кардамоном і додаванням кориці, гвоздики, імбиру і шоколаду. Усім тим, хто буде готувати каву з додаванням кардамону слід враховувати, що при варінні не варто додавати багато спецій, щоб не зіпсувати напій.
Зверніть також увагу на те, що каву потрібно подавати в гарячої чашці (для цього налийте в чашку окріп і злийте перед розлиттям готової кави). Також кава готується тільки на свіжій, холодної, некип’яченої води. Використання некип’яченої води пояснюється тим, що кип’ячена вода дає малу гіркоту напою і втрачається аромат.
Ідеальні пропорції кави на чашку (50-70 г води) йде 1 повна кавова ложка мелених зерен кави.
До кави подавати десерт «Кавово-горіховий торт Ідеал», для підкреслення прянощі напою.
Кава з кардамоном
Інгредієнти:
- 100 — 140 мл води;
- 2 чайних ложки натуральної меленої кави;
- 8-10 зерен кардамону
Для приготування натуральної кави з кардамоном необхідно варити каву в турці, яка повинна прогрітися на маленькому вогні близько 15 хвилин. Потім засипаємо туди мелену каву, а також зерна кардамону. З вогню не знімати до появи піни.
Піна викладається в чашку, після чого турку треба знову поставити на вогонь, кава довести до кипіння і процідити за допомогою ситечка.
Кава готова!
Кава з кардамоном, корицею, гвоздикою і імбиром
Інгредієнти:
- 100 — 140 мл води;
- 2 чайних ложки натуральної меленої кави;
- 4 — 5 плодів кардамону;
- 2 — 3 бутончики гвоздики; 1 паличка кориці;
- 20 — 30 мл відвару імбиру;
- молоко і цукор за смаком.
Плоди кардамону треба розім’яти і залити склянкою окропу. Прокип’ятити близько 5 хвилин, після чого ставимо настоятися близько півгодини. На отриманому настої заварюємо каву.
Наливаємо в турку настій, додаємо паличку кориці (можна замінити ложечкою меленої кориці), коли кава закипить — закидаємо гвоздику. Далі додаємо відвар імбиру (порізаний імбир кип’ятити 5 хвилин).
За смаком додаємо молоко/вершки і цукор. Напій готовий!
Кава з кардамоном, гвоздикою і шоколадом
Інгредієнти:
- 100 — 140 мл води;
- 2 чайних ложки натуральної меленої кави;
- 2 плоди кардамону;
- 4 бутончики гвоздики;
- 50 — 80 мл молока; 50 — 60 г. гіркого шоколаду
Рецепт дуже простий. Натуральну каву заварюємо у турці, додавши в неї гвоздику і кардамон.
Шоколад розтоплюємо зручним способом і тонкою цівкою вливаємо в збите (спінене молоко).
Далі з’єднуємо каву з шоколадним молоком.
Цукор можна не додавати. Сподіваємося Вам знадобляться рецепти кави з кардамоном.
Приємного кавування!