X




<script async src=»//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js»></script>
<!— Adaptive 2 —>
<ins class=»adsbygoogle»
style=»display:block»
data-ad-client=»ca-pub-7926911561628506″
data-ad-slot=»6660904674″
data-ad-format=»auto»></ins>
<script>
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
</script>

Львівська кава

"За два століття повсюдного споживання, увійшовши в звичай, кава дещо втратила від початкової слави, але свої чудові якості зберігла" — львів'янин Ян Парандовский.
В кінці XVII століття у Відні була відкрита перша європейська кав'ярня: її власником був український козак родом з Львівщини Юрій Кульчицький, який зіграв історичну роль у визволенні Відня від турецького поневолення. В молодості Юрій Франц побував у турецькому полоні, де добре вивчив турецьку мову, а заодно і звичай пити каву. Любов до розпивання кави (по-українськи «кавування») набула поширення серед жителів Львова ще в XVIII столітті, коли в місті відкрилася перша кав'ярня. З тих пір і до сьогоднішнього дня місто тримає марку кавової столиці України.
Традиційна львівська кава повинна бути зварена обов'язково в « турці» (вона ж джезва, тільки з більш товстими стінками). Газ для приготування напою не годиться — потрібен розігрітий пісок, тому що тільки тоді джезва і кави прогріваються рівномірно.

 

Categories: Види кави
choroladka: