1. Кава дуже швидко втрачає свої смакові якості, тому його потрібно зберігати в герметичній посуді. Якщо ви купили каву в пакетику, то його відразу потрібно пересипати в банку, яка щільно закривається. Така банку повинна бути жерстяній або скляній, але ні в якому разі не пластикова.
2. Купуючи вже перемелений кави, ви не відчуєте його істинного аромату. Смажити і молоти каву необхідно безпосередньо перед варінням. Кава дуже швидко втрачає свій аромат і корисні властивості.
3. Що стосується самої варіння, то вона повинна відбуватися в дуже чистому посуді, а також є ще один нюанс: в посуді, в якій ви варите каву, не повинно ніколи нічого іншого варитися. Такий посуд слід використовувати тільки для варіння кави, а не чогось іншого.
4. Воду для кави краще всього використовувати м'яку, але це по можливості. Як визначити м'яку воду? У м'якій воді краще пінитися мило.
5. Краще всього готувати каву в кавоварці з паперовим фільтром. У такому посуді вийти кави з найменшою кількістю холестерину. Також позитивно впливає на кількість холестерину розчинну каву, тому що в більшості випадків він проходить очищення через паперовий фільтр.
6. Приготування кави в турці вимагає дуже дрібний помел зерен, але цього важко добитися в домашніх умовах, тому слід просіяти через сито і те, що просеется, можна варити в турці, а те, що залишиться в ситі, найкраще варити в кавоварці.
7. Коли варите каву, ні в якому разі не можна кип'ятити або доводити до кипіння. Коли піна почне підніматися, потрібно відразу знімати турку або чайник з вогню.
8. Щоб поліпшити смак кави, в нього можна додати щіпку солі, адже сіль завжди додає стравам особливий смак.
9. В основному, кава прийнято подавати гарячим, але можна і холодним, лише не теплим.
10. Звичайний кави подають в кавових чашках, тільки не в склянках або чайних чашках. А вже каву з молоком краще всього подавати в чайних чашках.
11. Каву треба пити, тільки в розумних кількостях. Більш детально всі аспекти, пов'язані з кавою ми розглянемо в наступних статтях на сайті.