X




<script async src=»//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js»></script>
<!— Adaptive 2 —>
<ins class=»adsbygoogle»
style=»display:block»
data-ad-client=»ca-pub-7926911561628506″
data-ad-slot=»6660904674″
data-ad-format=»auto»></ins>
<script>
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
</script>

Кава з халвою

Ви, напевно, знаєте, що каву можна пити вприкуску з халвою. Але можна також цю східну солодкість додавати безпосередньо в напій. Саме рецептом кави з халвою ми і хочемо з вами поділитися. Приготувати його досить просто, а смак виходить незвичайний.
Інгредієнти для кави з халвою на 2 порції:

  • 150 мл міцної кави,
  • 100 гр халви (арахісової або соняшникової),
  • 100 мл 20% вершків,
  • 1 чайна ложка меду (замість меду можна взяти кленовий або горіховий сироп, а також цукор).

 

Як приготувати каву з халвою

  1. Для приготування напою за нашим рецептом зваріть каву. Зробити це можна в турці, в кавомашині, використовуючи заварники для кави… Вибирайте спосіб на свій смак.
  2. Процідіть кави від кавової гущі, додайте мед, розмішайте, дайте йому трохи охолонути.
  3. Подрібніть халву, покладіть її в чашу блендера.
  4. До халві додайте вершки і збийте блендером в однорідну масу.
  5. Влийте в отриману масу кави і ще раз збийте.
  6. Кава з халвою готовий. Розлийте його по келихах або кавових чашках і подавайте.

Напій можна подавати відразу після приготування, так і попередньо охолодивши, в цьому випадку рекомендується кинути в келих пару кубиків льоду.

 

choroladka: