Інгредієнти
- Для основи:
- Печиво «Ювілейне» — 2 великі пачки (250 г)
- масло вершкове 150 г
- кориця 2-3 щіпки
Для начинки:
- Сир «Маскарпоне» 250 г
- цукор 1 стакан
- сметана (15-20% жирності) 200 г
- яйця 3 штуки
- ваніль
- лимонна цедра (1/3 цедра одного лимона)
Як готувати Чізкейк
Спочатку готуємо корж. Для цього потрібно подрібнити печиво в крихти, але не зовсім в пил. Потім розтоплюємо масло і поступово втручається в печиво, додаємо корицю.
Отриману масу викладаємо у форму (краще вислати її папером або фольгою, чізкейк буде крихким і витягувати його з форми досить важко). Обов’язково робимо бортики висотою 2,5-3 сантиметри.
Ставимо форму в холодильник. Тим часом збиваємо в блендері сир з цукром, поступово додаючи яйця, ваніль, подрібнену лимонну цедру і сметану (у мене була сметана 15-відсоткової жирності, можна взяти навіть 25-відсоткову).
Витягуємо форму з холодильника і акуратно виливаємо суміш на корж .
Розігріваємо духовку до 180 градусів, під грати, на якій буде стояти форма, ставимо ємність з водою — щоб чізкейк вийшов більш ніжним.
На 180 градусах чізкейк готується близько години, після цього часу він все одно буде не зовсім застиглим — нічого страшного, вимикаємо духовку і залишаємо його всередині ще на годину «доходити».
Потім виймаємо, замотуємо зверху харчовою плівкою і ставимо в холодильник. Попередньо можна прикрасити натертим шоколадом. Чізкейку потрібно провести в холодильнику хоча б дві години.
Витягуємо, нарізаємо — і можна пробувати! Я обожнюю чізкейл з кавою по-віденськи