Вперше кава в Австралії була завезена в 1880-му році, причому спочатку плантації, на яких вона вирощувалася, займали площу приблизно в 500 акрів. До 1900-го року розведенням кавових дерев на континенті займалося близько 50-60 фермерів, проте багато з них досить швидко зазнали невдачі. До 1980-м рокам в Австралії залишилося всього кілька невеликих плантацій, але до того часу кожна з них досить твердо стояла на ногах. Дві найбільших з них згодом об’єдналися в Mareeba, яка сьогодні виробляє близько 80% всієї австралійської арабіки.
Кава з Австралії, навіть незважаючи на досить специфічні кліматичні умови, вважається досить якісним — він володіє м’яким і ніжним ароматом, який віддає легкої фруктовою кислинкою при тому, що смак напою є достатньо вираженим.
Мабуть, найбільш відомим у всьому світі австралійським сортом кави є Скайбери, який вирощується в північній частині штату Квінсленд на однойменній плантації. Висота над рівнем моря тут становить 500 м, чого виявляється цілком достатньо для того, щоб отримувати прекрасні за своїми характеристиками зерна.
Втім, варто відзначити, що і сама плантація Скайбери чимало робить для того, щоб вирощений нею кави був максимально якісним. Так, тут використовується автоматизована система зрошення, механізоване збирання врожаю, а також технології, які дозволяють обробляти промитий кави в самі короткі терміни.
У той же час врожаї на Скайбери дуже невеликі, що додатково додає цінності цього рідкісного кави. У більшості випадків Скайбери використовується в складі кавових сумішей — він дарує їм свою ніжність, фруктові ноти, яскраво виражений аромат. Одночасно з цим кава цього сорту хороший і в чистому вигляді — він володіє помірною міцністю, практично позбавлений гіркоти і характеризується приємним, дещо незвичайним присмаком.