Кава з Бурунді: творіння ідеального клімату

Бурунді — невелика африканська держава, де кава вирощується тільки з 1930-х років. Сьогодні ця країна збирає до 40 тис. т кави щорічно, причому поступово виробництво зерен розширюється. Кава є однією з основних експортних культур для Бурунді — економіка держави значною мірою залежить від її виробництва, а тому уряд тільки вітає збільшення числа плантацій і обсягів поставок зерен.

 

Кава з Бурунді за визначенням є екологічно чистим, органічним — селянським господарством, що вирощують його, просто не мають коштів на придбання хімікатів. При цьому самі кавові зерна виявляються досить якісними — кава з Бурунді цінується за його благородний аромат, хорошу кислотність і насиченість, а також оригінальний, яскравий смак. Все це заслуга клімату, а не технологій розведення — кава в Бурунді вирощується на високогірних плантаціях, де самою природою створені ідеальні умови для розведення кавових дерев.

 

Кава з Бурунді: творення ідеального клімату

 

Краща в Бурунді вважається кава з Нгозі, високогірного району, майже вся територія якого зайнята плантаціями. В той же час весь каву бурунді поставляється на світовий ринок під загальною назвою Бурунді. Якість зерен визначається у відповідності зі спеціальною класифікацією, яка виділяє сім видів кави від ААА (найкращий) до BBB (нижчої якості). Кращий кава дає прекрасний настій, має яскравий фруктовий аромат, багатий смак. Однак варто враховувати, що всі ці переваги з’являються тільки при умові, що самі зерна виявляються зіпсованими під час обробки, зберігання і транспортування.

 

Найменш якісна кава бурунді також користується попитом за межами країни, її низька ціна стає основним достоїнством, така кава використовується в основному для змішування.