Австралійський Скайбери — унікальна арабіка з фруктовим відтінком

Вперше кава в Австралії була завезена в 1880-му році, причому спочатку плантації, на яких вона вирощувалася, займали площу приблизно в 500 акрів. До 1900-го року розведенням кавових дерев на континенті займалося близько 50-60 фермерів, проте багато з них досить швидко зазнали невдачі. До 1980-м рокам в Австралії залишилося всього кілька невеликих плантацій, але до того часу кожна з них досить твердо стояла на ногах. Дві найбільших з них згодом об’єдналися в Mareeba, яка сьогодні виробляє близько 80% всієї австралійської арабіки.

Кава з Австралії, навіть незважаючи на досить специфічні кліматичні умови, вважається досить якісним — він володіє м’яким і ніжним ароматом, який віддає легкої фруктовою кислинкою при тому, що смак напою є достатньо вираженим.

Мабуть, найбільш відомим у всьому світі австралійським сортом кави є Скайбери, який вирощується в північній частині штату Квінсленд на однойменній плантації. Висота над рівнем моря тут становить 500 м, чого виявляється цілком достатньо для того, щоб отримувати прекрасні за своїми характеристиками зерна.

Австралійський Скайбери - унікальна арабіка з фруктовим відтінком

Втім, варто відзначити, що і сама плантація Скайбери чимало робить для того, щоб вирощений нею кави був максимально якісним. Так, тут використовується автоматизована система зрошення, механізоване збирання врожаю, а також технології, які дозволяють обробляти промитий кави в самі короткі терміни.

У той же час врожаї на Скайбери дуже невеликі, що додатково додає цінності цього рідкісного кави. У більшості випадків Скайбери використовується в складі кавових сумішей — він дарує їм свою ніжність, фруктові ноти, яскраво виражений аромат. Одночасно з цим кава цього сорту хороший і в чистому вигляді — він володіє помірною міцністю, практично позбавлений гіркоти і характеризується приємним, дещо незвичайним присмаком.