Краплинні або фільтраційні кавоварки

Краплинна модель займає друге місце після компресійної за популярністю серед електричних кавоварок.


Історія: Винахідником першої кавоварки такого типу вважається паризький архієпископ Жан-Батист де Беллуа. Нехитра конструкція, винайдена в 1800 році, включала в себе посудину для гарячої води, матерчатий фільтр і посудину для збору готового напою. Згодом з'явилася опрокидывающаяся кавоварка, яку після закипання води перевертали.

Принцип дії:
Фільтраційні (краплинні) кавоварки готують каву методом перколяції
— проціджування по краплині. Кавоварка має дві ємності: для холодної води, при цьому не обов'язково використовувати холодильники lg, досить води кімнатної температури, і для готової кави. Вода, проходячи через спеціальний нагрівальний контур — тонку трубочку, перетворюється в пару, що піднімається вгору. Після конденсації утворилася вода температурою 87-98ºС повільно просочується через фільтр з меленою кавою, вбираючи смакові і ароматичний речовини. Готову каву капає в спеціальний кавник або глечик, що стоїть на підігрівачі і дозволяє кави залишатися гарячим від одного до трьох годин. 
Каплеотсекатель («крапля стоп», противокапельный затвор) дозволяє налити каву в чашку, поки ще не готовий весь обсяг. При вийманні колби з кавоварки спеціальний затвор припиняє подачу готової кави. Коли кавник повертається на місце, він натискає на важіль і витікання кави поновлюється. Не варто занадто довго тримати колбу поза працює кавоварки, з-за великого обсягу накопиченого рідини може відбутися порив фільтра і кави витече назовні.

front-access-coffee-maker-delonghi

При виборі кавоварки зверніть увагу на:

1. Потужність
Якщо кавоварка не забезпечена регулюванням фортеці, то цей параметр особливо важливий. Для любителів міцного кави підійдуть моделі з низькою потужністю (750-800 Вт). В них вода повільніше нагрівається і встигає увібрати більше ароматичних речовин. Зазвичай кавоварки з невеликою потужністю мають ємність для кави об'ємом близько 0,75 л (5-6 чашок). Для приготування однакового об'єму напою, кавоварки з підвищеною потужністю вимагають більшу кількість меленої кави, ніж малопотужні.

2. Фільтр
Існує три види фільтрів для крапельних кавоварок:

  • Багаторазовий фільтр з синтетичного матеріалу (нейлону). Розрахований приблизно на 60 використань.
  • Найкращий фільтр для краплинної кофеваркиМногоразовый «золотий» фільтр (нейлоновий фільтр, покритий шаром нітриду титану). Служить довше нейлонових, легше миється, але вартість її вище.
  • Фільтр з паперу для краплинної кофеваркиСъемные паперові фільтри вставляються в утримувач. Паперові фільтри легко замінюються, полегшуючи експлуатацію кавоварки, і дозволяють заварювати каву більш чистий і однорідний.

3. Ємкість кавника для готової кави

  • Крапельна кавоварка — термосСуществуют кавники з скла, пластику і кавники-термоси.
  • Деякі моделі забезпечені системою захисту аромату завдяки вузької горловини колби, унікальної конструкції носика і кришки кавника.
  • Система «захист від переливання». Автоматичне відключення кавоварки при заповненні колби з кавою.
  • У деяких моделях кавник зроблений з жароміцного матеріалу, тому його можна використовувати в мікрохвильовій печі.

4. Підставка з автоподогревом

  • Підставка підігріває кавник, так як готову каву краще розливати в гарячий посуд, і підтримує температуру напою в оптимальному режимі від однієї до трьох годин. З цією ж метою розроблені кавники-термоси. У найпростіших моделях системи тривалого підігріву немає, плита автоподогрева відключається разом з закінченням варіння кави.

5. Зовнішній індикатор рівня води

  • Існують моделі, на зовнішній індикатор яких нанесена шкала відповідності ложок кави на вибраний обсяг води.

6. Відсік для шнура

 

Додаткові опції: краплинні кофеваркииногда забезпечують підсвічуванням вимикача, нагрівачем з нержавіючої сталі, фільтрами для води з трьома ступенями очищення від хлору, нітратів і накипу.

Переваги:

  1. Простота приготування: «насипав і забув».
  2. Можливість приготувати велику кількість кави обраної фортеці за один раз, у залежності від місткості колби.
  3. Підігрівалася підставка дозволяє зберігати приготований кави гарячим.
  4. Невисока вартість кавоварки.

Поради бариста:
Для поліпшення аромату мелють зерна кави безпосередньо перед приготуванням, використовуйте мливо до 0,6 мм

  1. Компактність.

Reply