<script async src=»//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js»></script>
<!— Adaptive 2 —>
<ins class=»adsbygoogle»
style=»display:block»
data-ad-client=»ca-pub-7926911561628506″
data-ad-slot=»6660904674″
data-ad-format=»auto»></ins>
<script>
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
</script>

Як обрати чашку для кави

Кавові напої відрізняються не тільки інгредієнтами і способом приготування, але і подачею. Сьогодні ми поговоримо про посуд, в якому подають різні кавові напої.
У магазинах великий вибір чашок, в тому числі і кавових. Але як вибрати потрібну?
Якщо у вас еспресо-машина, то тут все просто: вибирати особливо не доводиться, тому що є стандартні вимоги до чашках під кожен напій.
Рістретто — подають у маленькій скляній чашці без ручок або в демитас з блюдцем.

Демитас — маленька чашка з ручкою об’ємом 60-90 мл переважно білого кольору, виготовлена з товстостінного порцеляни або кераміки для того, щоб довше зберігати тепло напою.

Демитас

Еспресо — подають в чашці демитас з блюдцем.чашка для еспресо

Американо — чітких обмежень немає, але найчастіше напій подають в керамічних чашках конусоподібної форми об’ємом 120-150 мл Але можна і вибрати будь-яку чашку на свій смак.

Чашка для американо

Чашка для американо

Капучино — подають в широких керамічних чашках з товстими стінками і закругленими краями або в спеціальній чашці демитас для капучино обсягом 150-180 мл

чашка для капучіно

Латте — подають в широких керамічних чашках з товстими стінками і закругленими краями об’ємом 200-300 мл (класичний латте), або в айріш-келиху/бокалі (латте макіато).

Чашка для латте

Мокко — подають в широких керамічних чашках з товстими стінками і закругленими краями об’ємом 150-300 мл або у високих скляних келихах будь-якої форми.

мокко

Якщо ви використовуєте френч-прес, гейзерную кофейварку або фільтрову кавоварку для приготування кавових напоїв, то обмежень у виборі посуду майже немає.

Форма чашки також має значення

Ви можете вибрати будь-яку вподобану чашку, але треба пам’ятати, що форма чашки також має значення:

  1. Якщо у вас мало часу, а хочеться встигнути випити чашечку улюбленої кави, то ідеально — широка чашка. Площа поверхні у неї більше і напій швидше охолоне
  2. Якщо вам хочеться довше насолодитися кавовим напоєм, то рекомендуємо вузьку і високу чашку, виготовлену з міцного скла, товстостінного порцеляни або кераміки — це дозволить вашому напою залишатися гарячим довше
  3. Якщо у вас взагалі немає часу на чашечку кави, а дуже хочеться підбадьоритися — термос — це те, що вам потрібно. Маленькі і зручні термоси продаються у багатьох магазинах і в деяких кав’ярнях, так що його буде нескладно знайти

термос для кави

Для кави по-східному використовують маленьку тонкостінну порцелянову чашку на блюдце об’ємом 50-100 мл.

кава по-східному

Чашки для кави повинні бути прогрітими

І не слід забувати ще про одне правило: чашки для кави повинні бути прогрітими і все, що стикається з кавовим напоєм повинно бути теплим. Інакше, кавовий напій може занадто швидко охолонути.

А з якої чашки починається ваш ранок?