Кава з Болівії: гармонія смаку і аромату для досконалого напою

Болівійська кава по праву вважається одна з кращих в Південній Америці — для нього характерні благородний смак і аромат, приємний післясмак і насиченість настою. Тим не менш, в Україні болівійська кава практично не відома — в нашу країни вона завозиться дуже невеликими партіями і в відкриту продаж ніколи не надходить.

У той же час у всьому світі кави з Болівії цінується досить високо. Так, сорт Вару Вару, що отримав своє ім’я за назвою знаменитого гірського озера в Болівії, має звання «Чашка Досконалості» і нагороду болівійського конкурсу на кращу каву, причому якість цих зерен була високо оцінена не тільки місцевим журі, але і 20-ю фахівцями з різних країн світу. Вару Вару володіє пряним ароматом, до якого домішується ваніль, кедр, персик і жасмин. Його смак має легку фруктову кислинку, є дуже насиченим і в той же час ніжним.

Кава з Болівії: гармонія смаку і аромату для досконалого напою

Однак на світовому ринку більше відомий інший болівійський сорт, який так і називається — Болівія. Яскравий і тонкий аромат, в якому крім кавових відтінків є ноти фруктів і квітів, медова і ванільна домішка виділяє цей кави серед безлічі інших. Смак Болівії — це хлібний відтінок, до якого домішується легка гірчинка. Кава з цих зерен має виражену післясмак, в якому чітко відчуваються фруктово-квіткові ноти.