Як і з чим п’ють каву в інших країнах?

Кожна національність цікава по-своєму, однак якщо торкнутися традиційну кулінарію, то можна сміливо відзначити ті чи інші незвичайності, доповнення або поліпшення. Тому, на Вашій увазі чудовий опис про те, яку каву п'ють жителі інших країн світу.

Для початку поговоримо про Батьківщини кави — Ефіопії. Так там каву п'ють, попередньо провівши церемонію в колі гостей, тобто його обсмажують до тих пір, поки приміщення не наповниться ароматом ніжних, кавових зерен, після перемелюється вручну, вариться і подається жінкою. За їх традиції, гість повинен випити не менше, ніж три чашки кави — в іншому випадку, на нього буде ображена господиня дому.

У Сирії кава взагалі чи не весільна церемонія. Молода повинна показати себе у всій красі матері свого нареченого за допомогою кави, яка повинна вийти густою, ароматною і, найголовніше, з пінкою і східними прянощами. Після того, як мати вип'є кави, вона по праву оцінить кулінарну родзинку своєї майбутньої невістки.

У Греції кави — це прихований ознака симпатії, наприклад: жінка подає каву чоловікові, але від того, яким він буде залежить її висновок. Пінка-це почуття, а її відсутність — ознака байдужості.
Жителі Данії ніколи не п'ють каву без морозива, більше їх кава нічим не відрізняється.

 

morozivo

 

Індуси після перемелювання кави просочують її пальмовою олією, від чого кава виходить найніжнішою у світі.

Бразильці варять каву у двох видах:

1. Мокко-актив (міцна кава з ложкою меду і лимонним соком).
2. Звичайна кава (подається зі шматочком шоколаду, який потонув в напої).

Італійці, як були вишуканими кондитерами так і залишилися ними — про це відає їх кава, пінка якої складається з відомого італійського лікеру "Гальяно" і смачних вершків. Суміш з цих двох інгредієнтів утворюють шикарну пінку. 
В Україні п'ють звичайну каву, з соком лимона, м'яти або додаванням згущеного молока.

 

кофе с лимоном

 

На Ямайці в каву крім додавання соку цитрусових прийнято додавати цукрову пудру і ароматний ром. Виходить якийсь алкогольно-кавовий коктейль.
Американці п'ють міцний еспрессо, як з вершками так і без, також популярні лате, американо і макіато.

А ось родичі ямайських мулатів — африканці — п'ють каву трохи по-іншому: в каву кидають шматочок льоду, шоколадний або кокосовий лікер. Ще можливе додавання навіть згущеного молока, як простого, так і вареного.
Мексиканці ж варять каву з додаванням патоки, тростинного цукру і дрібкою насіння анісу. Лейпцігський кава створюється так, немов це відтворення кулінарного мистецтва, свіжий яєчний жовток разом з цукром і молоко збивається гарненько до густої маси, після чого вливається в чашку з кавою.

У В'єтнамі люблять крижану каву, яка проста за інгредієнтами: згущене молоко, цукор і лід.


Хто вигадав білу каву?

Малайці можна сказати придумали "білий" кави. Весь секрет відбудеться в самому приготуванні кави, що перемелюють і варять зі згущеним молоком. Від чого і виходить білий колір напою, але іноді його п'ють і по нашому, просто додавши в звичайний кави ложку згущеного молока.


Особливості кави по-східному

kofe-po-vostochnomy

Кава по-східному. Каву по-східному варять у джезві (турці) і обов'язково на розпеченому піску з додаванням спецій, свіжого яйця (для кремового кольору і вершкового смаку), а до неї подають східну солодкість, приміром, халаву (халву), рахат-лукум, ладу (індійський рафаелло) або смачну пахлаву з волоським горіхом. Ця кава виходить надзвичайно смачною і густою, подається з солодощами та ще й в красивих, східно-візерункових чашках.
Ось так просто і цікаво, вибирайте каву, який вам сподобався найбільше і подорожуйте світом із задоволенням!

Reply